Framtidens SEO är just framtidens SEO

Jag har precis snabbläst ett inlägg av Brad Miller på Searchenginewatch.com med rubriken ”The New SEO: Search Marketing Integration”. I inledningen är han noga med att betona att att sökmotoroptimeringen inte på något sätt är död bara för att Google  har förändrat sina algoritmer. Läs mer

Frågetecken och utropstecken funkar inte som sökmotoroptimering

Det här inlägget vänder sig kanske inte i första hand till dig som dagligen arbetar med sökmotoroptimering, utan främst till dig som kanske har ett nyvunnet intresse eller vill lära dig skriva seo-anpassade texter. Tillhör du den senare kategorin kan det vara värt att läsa ”Vad är en bra SEO-text”  på sokmotorkonsult.se
Läs mer

Google levererar galet ibland

Det pratas så mycket om att Google har blivit så mycket bättre på att värdera webbplatsens innehåll och att ett bra innehåll räcker långt. Ja det finns t o m sökföretag som ibland framhävs som ett av de bättre som säger sig enbart arbeta med innehållet. Tror ibland att de missuppfattat sig själva, för enbart ett innehåll står sig ganska slätt. Visst har innehållet fått en starkare ställning i Googles algoritmer men det räcker inte som en ensam faktor. Ett bra innehåll måste göras synbart för Google genom externa och interna länkar, bra tekniska förutsättningar samt en bra struktur.

Läs mer

Vad är en artificiell länk?

Ibland dyker begreppet artificiell länk och artificiell länkning upp när länkar diskuteras. Ofta diskuteras även Googles syn på dessa länkar. Jag har inte svängt mig med uttrycket själv men tror mig ha en ganska bra bild av vad det är.

Om man googlar efter begreppet dyker det upp först på sidan två i sökresultatet, en placering som för den otålige innebär att det är på gränsen till att vara ogooglebart. Därför kan det vara på plats med en begreppsförklaring.

Läs mer

Länkarnas värde

länkar

Debatten om länkar har pågått länge mellan de som arbetar med sökmotoroptimering.  Att Google kommer förändra villkoren för länkar och länkarnas betydelse är givet men ingen kan svara exakt på hur dessa villkor kommer att förändras. Troligtvis kommer länkar ha en stor betydelse för sökresultatet och SEO även 2013, ja jag skulle kunna säga helt säkert.

Läs mer