Ta bra betalt för SEO för du skapar ett värde.

Robert NybergFörfattare till detta inlägg är Robert Nyberg, en av de personer inom svensk SEO som, enligt mig, är trovärdig och värd att lyssna på. Här förklarar han sin uppmaning ”Ta bra betalt för SEO för du skapar ett värde” som han tidigare delat via Twitter.

Följ Robert på Twitter, där han finns som @robsearch och besök även hans webbplats searchmanager.se

Sökmotoroptimering är en tjänst som för många fortfarande är ganska ”flummig” att köpa och det gäller verkligen att jobba in argumenten för att få din potentiella kund att förstå nyttan med SEO, samtidigt som ett företag kan lägga tusentals kronor på en annons i Metro eller i Gula sidorna utan problem.
Det är ren galenskap att en del fortfarande inte förstår att en investering  i SEO är mer värt på sista raden.

SEO utvecklas och du som arbetar som konsult är guld värd. 

Google förändrar sökordsdatan med ”not provided”, och det är en stor game changer för oss i branschen. Det innebär också att vi som har en stor erfarenhet av hur Google fungerar och har en förmåga att analysera sökord och sitter på historisk data, enligt mig blir ännu mer värdefulla framöver och ska ta betalt för det.

Ett sinne för teknisk SEO kommer att öka med markup som t ex microdata för att särskilja din webbplats från konkurrenter i sökresultatet, betydelsen av länkar kommer att bestå men det gäller att ett företag vet hur de ska bygga sin länkstrategi och vad som fungerar idag.

Det finns en rad parametrar som bygger den organiska trafiken och SEO är ryggraden för en webbplats och det ska du ta betalt för.

Ett stort tack till Robert Nyberg!

Magnus Bråth om Brath AB

Magnus Bråth Brath ABDe som inte känner till Magnus Bråth, känner förmodligen inte till så mycket om svensk SEO. För mig är han den som gett transparent sökmotoroptimering ett ansikte och han ses av många, även av mig, som en av de allra främsta i seobranschen. Här svarar han på några frågor om hans företag Brath AB, som levererar sökmotoroptimering från Örnsköldsvik. Läs mer

Episk SEO – Etisk eller episk?

Episk SEO, även etisk seo som det skrivits om här tidigare, har figurerat allt oftare i tweetarna under hashtaggen #svSEO på Twitter, där det diskuteras sökmotoroptimering på svenska. Här kan du läsa vad som skrivits om uttrycket etisk seo. Läs mer