www.facebook.se som seoexperiment

Varför skulle någon vilja synas på sökfrasen www.facebook.se? Även om man skulle slå sig in topp tio, ja till och med topp fem, skulle sökresultatet med stor sannolikhet vara helt ointressant för merparten av dem som googlar. Detta inlägg är dock ett test, inte bara ett seotest utan ett test av hur onlineverktygen som mäter organisk synlighet reagerar om en webbplats syns på denna sökfras. Tidigare har ett inlägg slagit sig in på topp tio med sökfrasen www.google.se och resultatet blev häpnadsväckande. Om resultatet blir liknande med www.facebook.se återstår att se. Läs mer

www.google.se

Av ren nyfikenhet googlade jag sökfrasen ”www.google.se”, anledningen var att jag ville se hur Google betedde sig vid en sådan sökning. Om resultatet kunde tänkas se annorlunda ut än förväntat och inte bara baseras på de vanliga kända rankingfaktorerna. Resultatet var verkligen spretigt, även om de första 4 träffarna ägdes av Google. Det borde vara fler tycker jag. Det mest förvånande är (i skrivandes stund) att Google ännu en gång rankar sin bortslarvade grundhandbok om sökmotoroptimering. Känt sedan länge är att den brukar dyka upp när man googlar ”sökmotoroptimering” och då inte via Googles sajt utan hos andra som lagt upp denna pdf hos sig. De som lyckats med den bedriften är flera, i dagsläget är det Be Better Online.

Hur och varför denna PDF dyker upp hos dem som en sökträff när man googlar www.google.se är värt att ta sig en funderare på. Sökfrasen finns visserligen i innehållet men det borde krävas mer för att ranka tycker åtminstone jag.