Hem » Blogg om sökmotoroptimering (SEO) » Blogg100 2017 med fokus på sök igen

Blogg100 2017 med fokus på sök igen

2014 var jag med i blogg100, fenomenet som handlar om att man ska blogga 100 dagar i rad. Jag klarade drygt 30 dagar men det var inget nederlag att inte orka hela vägen för vilket fantastiskt resultat det gav denna blogg och inte minst mig.

När blogg100 startade hade jag precis nåt en bit upp på Googles andrasida och topp tjugo med sökordet sökmotoroptimering efter en tids arbete med målsättningen att ta mig till åtminstone topp tio. Detta trots att jag bara något år tidigare konstaterat att det inte skulle vara värt den insatsen för någon som jobbar som ensamkonsult. Undet den tiden var jag dessutom deltidsanställd och jobbade inhouse på ett företag.

Blogg 100 sökmotoroptimeringUtvecklingen blev fantastisk och att blogg100 sporrade mig till att leta nya uppslag att blogga om och att det som publicerades både lästes och delades sporrade ännu mer.  Denna blogg fick dessutom en del länkar och utvecklingen av den organiska synligheten blev över all förväntan. Resan började mot toppen och andraplatsen nåddes redan under samma år i början av december. Förstaplatsen dröjde men känslan när den infann sig i början av juni 2015 var euforisk, dessutom gav det så klart en del jobb.

Från februari 2015 till 15 december 2016, under nästan två år, var den sämsta placeringen #2 med sökordet sökmotoroptimering. 

I mitten av december 2016 hände någonting. Man kan spekulera men grundorsaken till att rankingen föll, som lägst till #8, var att jag inte tagit mig tid att skriva nytt innehåll i kombination med andra saker. Att den dessutom blivit seg som sirap vad gäller laddningstid på grund av ett lite övermodifierat tema och kraschade plugin gjorde sitt till. Då gjorde jag något drastiskt. Jag bytte tema och gjorde om designen. Dessutom gjorde jag en del teknisk SEO som jag hade slarvat med under en tid, trots at jag var medveten om de brister som fanns. Det finns fortfarande en hel del kvar men nu verkar det vara på väg åt rätt håll igen och idag är det en tredjeplats som gäller sedan en tid.

Nu ska blogg100 inte handla om att förbättra rankingen utan framförallt ska det handla om att skapa engagemang både för mig och de som faktisk läser bloggen, förhoppningsvis ska innehållet kunna bidra till en del. Det kommer mest handla om SEO med olika infallsvinklar, men även om annat med digital anknytning. SEO för E-handel blir ett självklart tema som säkert kommer återkomma från och till, bara jag håller på.  Jag kommer dela en del erfarenheter och kunskaper, bara läsarna hittar hit.

 

By | 2017-10-04T14:20:51+00:00 mars 1st, 2017|SEO|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment