Dags att städa i Google snart Urban Ahlin med flera?

Detta inlägget berör inte bara Urban Ahlin. Det är mindre än sex månader kvar till riksdagsvalet och de digitala medierna har  förmodligen aldrig haft så stor betydelse som nu som en faktor som kan påverka utgången av valet. Allt fler politiker blir medvetna om att vi väljare inte bara läser tidningar och tittar på TV och trots att Twitter har ett sjunkande antal användande så gissar jag på att det ökar bland våra valbara politiker. Kära politiker, visst har sociala medier en stor betydelse men det finns något som heter Google också. Människor Googlar när de vill veta mer om saker och människor. Därför gäller det att ha koll på hur man framställs i Googles sökresultat.

En som verkar ha stenkoll på hur politiska partier och politiker framställs på Internet och i Googles sökresultat är Nikke Lindqvist. Senast idag påminde han Sverigedemokraterna på Twitter om att det inte enbart är de som syns när man googlar efter dem.

Det är inte enbart Sverigedemokrater som behöver se om sitt hus utan även högt uppsatta politiker som Socialdemokraternas utrikiska talesman Urban Ahlin. Betänk att detta är någon som är aktuell att bli Sveriges nästa utrikesminister ifall Socialdemokraterna vinner valet. Urban Ahlins sökresultat är ingen nyhet, resultatet har till och med sett något värre ut – men att det ser ut som det gör efter så lång tid är inget bra betyg.

Se nedan vad som händer när man googlar Urban Ahlin och bedöm själv:
(sökningen är gjord 2014-03-19)

Urban Ahlin

Det finns ju bot i form av SEO-kunniga människor och företag som kan städa upp i Googles sökresultat. Du, Urban Ahlin, blir säkert kontaktad ganska snabbt nu. Det är värt vad det kan komma att kosta, även om det nog inte blir jättebilligt. Tyvärr utgår inget RUT-bidrag. Det hade varit bättre att agera tidigare, men det är lätt att vara efterklok.

Ett tips är att läsa på lite. Det finns mer info på denna bloggen, börja med att läsa om Googlestädning och rykteshantering, så får du några tips på vad man kan göra.

 

Publicerad i SEO

2 svar till “Dags att städa i Google snart Urban Ahlin med flera?”

  1. Det är intressant det här. Jag har i det närmaste slutat med Google-städning, eftersom varje projekt kräver så mycket emotionellt av mig. Även i vanliga SEO-projekt investerar jag en massa emotionellt kapital eftersom jag arbetar tillsammans med kunden, och måste tro på kundens projekt för att kunna göra ett riktigt bra jobb.

    När det kommer till Google-städning så skulle man egentligen behöva teama ihop sig med en duktig KBT-psykolog. Många som har en riktigt dålig Google-bild har nämligen även svåra fobier mot att Googla sitt namn, och mår onödigt dåligt av vetskapen om att andra gör det, samtidigt som de överdriver betydelsen av dåliga sökträffar.

    I Urban Ahlins fall är det väl ytterst besvärande med anklagelserna om sextrakasserier, med de båda övriga känns mest som sådant som kan uppstå i politikens hetta. Det nazi-anstrukna inlägget är dessutom rätt tillfälligt, och kommer att sjunka ner, Det finns stora möjligheter att det ersätts det av detta.

    1. Låter minst sagt påfrestande för den berörde. Jag kan förstå det och det måste vara fruktansvärt i de fall där någon blir felaktigt utpekad eller trakasserad. Har sett företag råka ut för det senare och då blir det direkt skadligt. Förmodligen är det precis som du säger att vetskapen om sökresultatet är värre än de faktiska konsekvenserna av det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *