Hackare saboterade med sin Black Hat SEO

Black Hat SEO

I natt strax efter midnatt upptäckte jag att de slagit till. Hackare hade åter planterat en massa länkar på en kunds webbplatser. Ja det var inte en utan fem stycken webbplatser där de lagt in div-taggar direkt i index.php, ibland två, som innehöll ett antal länkar. Jag såg att det även fanns svenska domäner bland länkarna, men rensade bort alltihop utan att notera dem. Det var tre dagar gammalt och jag såg att minst ett sökresultat redan hade påverkats negativt. Tröttsamt att behöva lägga ner tid på något så onödigt som att städa upp efter dessa mindre nogräknade kollegor vilka ägnar sig åt skitmetoder som ofta benämns som Black Hat. Ett missbrukat begrepp, men i detta fallet är åtminstone befogat att använda den definitionen på vad det gjort. Tycker mer synd om de som får länkarna för detta är knappast fråga  om någon hållbar SEO som gynnar dem i längden. Skulle faktiskt inte tro att deras webbplatser mår bra av det ens kortsiktigt, med tanke på hur det såg ut.

Vill gärna ta mitt ansvar trots att det inte är min primära uppgift att sätta stopp för dessa tråkmånsar. Kommer byta alla lösenord och uppdatera de berörda CMS-systemen till de senaste. Jag kommer fortsätta att ligga på det berörda webbhotellet för jag vet att de är särskilt drabbade. Jag har kollegor som råkat ut för nästan samma sak för webbkonton som ligger just det. Räknar inte med att de kommer medge några brister, men förhoppningsvis jobbar de på att täppa till eventuella säkerhetshål.

Nya tag imorgon med inlägg om sökordsanalys

Jag har påbörjat ett inlägg om olika steg i en sökordsanalys som var tänkt att bli dagens inlägg. Det blir morgondagens istället, då jag känner att det inte är så omfattande som jag tänkt mig. Får skylla på hackarna. Håll dem borta för de kan verkligen sabotera din SEO.

 

Publicerad i SEO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *