Innehållet som får din e-handels SEO och konvertering att flyga

SEO och konvertering

E-handel är relativt komplext när det kommer till SEO. Många e-handlare brottas med stora mängder innehåll, duplicerat innehåll, och sajtstrukturer som är betydligt större än de flesta andra webbplatser.

Detsamma gäller med konvertering. I en situation där man faktiskt måste lägga kreditkortet på bordet, slå in siffrorna och betala så krävs mycket mer fokus på konvertering jämfört med för en vanlig webbplats där en konvertering ofta ”bara” är en intresseanmälan eller läsning av bloggpost. Läs även det lite färskare inlägget ”Öka konverteringsgrad med SEO

Här är tre typer av innehåll som Christian Rudolf TopDog kan rekommendera som enligt mig ger dig mycket värde för nedlagt jobb, både vad gäller SEO och konvertering.

Q&A på produktnivå

Ofta har man frågor om en specifik produkt, snarare än frågor om företaget bakom butiken, fraktvillkor och liknande. Dessa brukar många e-handlare vara mycket noggranna med, men många missa Q&A på produktnivå. Gör en vana av lägga till vanliga produktfrågor, och svaren på dem, i din butik direkt på produktnivå. Du får mer unikt innehåll på sidan och dina kunder slipper ett osäkerhetsmoment.

Kundrecensioner

Kundrecensioner är fantastiska på tre sätt. För det första så visar de dina besökare att andra människor faktiskt köpt produkten (och överlevt för att recensera den) – det visar att de inte kommer vara ensamma i sitt köpbeslut. För det andra så får besökaren värdefull information från någon som står på dennes sida och som den är mer benägen att lita på. För det tredje så får du unikt och användargenererat innehåll som i de flesta fall dessutom är mycket relevant för produkten. Det är ett välkänt faktum bland marknadsförare att kunders åsikter, är oändligt mycket mer värdefull, än dina egna åsikter. Säger kunder att du är det bästa som hänt, sedan skivat bröd, kommer de som ännu inte är kunder, vara mycket mer benägna att tro att du verkligen är det.

Referenser och nöjda kunder som använder dina produkter

Har du nöjda kunder? Visa upp dem! En del butiker har börjat låta sina kunder skicka in bilder och filmer på när de använder produkterna. I mina ögon är det här något, som kommer att skilja dig, från de som ”bara” erbjuder kundrecensioner. Vad är mer säljande än en positiv recension? Någon som lycklig visar att han använder produkten. Vad är mer unikt innehåll än en recension? Någon som spelar in en film på sig själv när han använder produkten.

Med dessa tre innehållstyper så har du stora möjligheter att skala ditt contentbyggande, komma bort från duplicerat innehåll, öka din konvertering och ranka bättre. Det är ingen quickfix för din framgång men det är fungerande metoder för att bygga en bättre användarupplevelse och därmed bättre SEO och konvertering.

Läs detta nypublicerade inlägg om hur man kan ranka bättre i Googles sökresuktat genom att skapa nytta. Det tar upp liknande som denna artikeln fokuserar på, men med lite nyare ögon.

2 svar till “Innehållet som får din e-handels SEO och konvertering att flyga”

  1. Jag jobbar med ett par kunder som är ganska okända och jag har ett par som är störst i Sverige inom sin bransch, som har mängder med fysiska butiker där igenkänningsfaktorn är hög.

    Det är väldigt intressant att se hur de mindre kända får kämpa med recensioner, produkttexter och transparant kundtjänst för att höja konverteringsgraden, medan de som lever på sitt starka varumärke kan fokusera mer på optimering av andra områden, såsom plock och pack-flöden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *