Test med ny webbdesign

webbdesign

Tillhör du dem som varit här förut så framgår det nog ganska tydligt att det är ny webbdesign. Det är något gladare färger jämfört med innan då headern var svart. Det ännu ett spontant test och som det ser ut så får den nya layouten leva kvar några veckor. Jag ändrade om allt medan webbplatsen var igång, så en och annan blev nog förvånad över ändringarna som skedde i realtid. Om du har ögonen med dig så ser du varifrån inspirationen kommer. Om det gynnar eller missgynnar webbplatsens sökmotoroptimering återstår att se. För egen del så tror jag att det saknar betydelse för SEO. Däremot kanske färgerna inte kommunicerar lika dystert.

Kommande onpage-optimering och förenklade kategorier

Jag ska banta antalet kategorier rejält. De som finns har tillkommit utan någon vidare tanke på onpage-optimering, så det finns helt klart en del att göra bättre. De behöver bli färre och tydligare om vad de innehåller för slags inlägg. Kommer ta en funderare och återkomma om detta.

Det gick bra med sökorden sökmotorexpert och innehållsmarknadsföring

Igår kom en artikel om att sökmotorexpert var den som hade den bästa löneutvecklingen. Jag bidrog med ett inlägg med frågeställningen Vad och vem är en  sökmotorexpert. Något oväntat så rankade artikeln på topp fem för sökordet sökmotorexpert inom loppet av ett par timmar. Det var lite kul, men samtidigt förvånande att det gick så lätt. Det kan bli ett sökord som får lite sökningar tack vare publiciteten i artikeln på IDG och andra ställen, men någon större enskild betydelse kommer det aldrig att få.

För mindre än en vecka sedan skrev jag om hur man på ett mycket enkelt sätt kan förbättra halvtaskiga rankningar som trots detta ger lite trafik. Tanken är att positionerna ska förbättras och leda till mer trafik. Jag tog sökordet innehållsmarknadsföring som exempel. När inlägget skrevs för fem dagar sedan så placerade sig sidan på position 20 i sökresultatet på google.se. Idag har placeringen förbättrats avsevärt och är nu position 9. Det var tio minuters arbete som betydde så mycket. Ibland missar man många av dessa enkla möjligheter för att man stirrar sig blind på större utmaningar. Det är dumt.

 

 

Publicerad i SEO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *