Penguin 3.0 är här

Nu är diskussionerna och spekulationerna igång igen. Pingvinen, Penguin 3.0, kan vara på väg att rullas ut. I alla fall får man det intrycket om man skannar av diskussionerna på olika SEO-forum. En tråd på Black Hat World  växte rekordsnabbt och de flesta verkar eniga om att något är pågående. Även på twitter diskuteras det för fullt med hashtaggen #penguinupdate. Här i Sverige verkar reaktionerna vara desto lugnare, även om det finns de som reagerat.

Nytt! Google har under söndagseftermiddagen bekräftat att de rullat ut en uppdatering av Pingvinen. Hur den påverkar sökresultaten  i Google.se kommer att följas upp och beskrivas efter bästa förmåga. Har du input är du mer än välkommen att dela detta i kommentarsfältet.

Med tanke på att det gått över ett år sedan senaste uppdateringen är det verkligen på tiden att Google uppdaterar pingvinen.

Nytt! 2014-10-21

Google kommenterar nu Pingvinen officiellt

Idag kom då äntligen en kommentar från Google. Det var Pierre Far, Google, som via Google+ kommenterade och förklarade senaste uppdateringen. Uppdateringen påverkar mindre än 1% av sökresultaten för engelskspråkiga sajter i USA. Den påverkar främst de webbplatser som städat länkprofilen efter att ha drabbats av tidigare pingvin samt webbplatser där länkspam nyligen upptäckts. Utrullningen kommer ske i långsam takt världen över under de närmaste veckorna.

Fortsättning ursprungliga inlägget.

Pingvinen dansar

Om Penguin 3.0 skulle bekräftas (vilket nu gjorts) kommer det dröja flera dagar innan vi sitter med facit i handen. Inte helt ovanligt vid större uppdateringar är att resultaten rör på sig och det går inte dra några slutsatser på kort sikt för enskilda rörelser i sökresultatet. Det är dessutom vanligt att det kommer justeringar ganska tätt inpå. Det vi kan göra är att avvakta och undvika att dras med i de alltför utsvävande spekulationerna.

Det skulle uppskattas om du gav input på de rörelser du sett hittills, vilka typer av webbplatser som drabbats och på vilket sätt. Kommentera därför mer än gärna.

Ett svar till “Penguin 3.0 är här”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *