Är sökmotoroptimering en bristvara i Göteborg?

Det är fler som söker efter ”sökmotoroptimering Göteborg” än för någon annan stad i Sverige. Det finns många företag som erbjuder sökmotoroptimering och det tillkommer hela tiden nya, men trots att jag verkar i Västsverige så är det sällan jag stöter på företag som är verksamma i Göteborg. Visst känner jag till en handfull företag i Göteborgstrakten som erbjuder SEO, men jag har fått en känsla av att de är färre sett till marknaden än jämfört med i Malmö och Stockholm.

”Sökmotoroptimering Göteborg” leder söktoppen

Något förvånande så är det fler som googlar efter ”sökmotoroptimering Göteborg” än med sökfrasen ”sökmotoroptimering Stockholm”. Kan detta vara ett tecken på att det är en större efterfrågan i Göteborg jämfört med i övriga Sverige eller är det så att företagen inte blir lika uppvaktade av säljande sökmotoroptimeringsföretag där?

Jag gjorde en snabbkoll på sökningar för sökmotoroptimering [stad] och fick följande resultat. Testet är helt ovetenskapligt och jag använde sökordsplaneraren i Google Adwords för att få fram sökvolym. Jag sökte på Sveriges 20 största städer, men fick bara sökvolym för åtta av dem.

Stad                  sökningar
Göteborg            90
Stockholm         50
Malmö                70
Jönköping         20
Helsingborg      20
Borås                  20
Linköping          10
Uppsala              10

Man skulle istället kunnat konstatera att det inte verkar råda någon brist på sökmotoroptimering i Stockholm.

Publicerad i SEO

3 svar till “Är sökmotoroptimering en bristvara i Göteborg?”

  1. Det är nog snarare så att för så här låga sökvolymer är inte Google Adwords sökordsplanerare tillförlitligt.

  2. Om sökningar efter ”sökmotoroptimering” (utan Göteborg) till 85% är från personer som vill se status på sin egen position, så kan du nog dra upp den siffran ytterligare för orterna och speciellt Göteborg. Det krävs inte många SEO-bolag som en gång om dagen kollar sin placering för att närma sig 100 sökningar.

  3. Kan hålla med om att det finns ett fåtal företag som verkligen kan och vet hur man jobbar med sökmotoroptimering och det gäller ju egentligen hela Sverige. Det finns en lista där ca 50 stycken svenska seo-proffs är listade.. seo-proffs.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *