5 viktigaste profetiorna för sökmotoroptimering och sociala medier 2015

sökmotoroptimering 2015

Här följer en lista på vad jag tror (i vissa fall hoppas) kommer hända 2015, både vad gäller sökmotoroptimering och genomslag på Internet i allmänhet. Det är sådant som kommer påverka såväl ”business” online och vår användning av sociala medier.

1.) Forskarna fastslår att så kallade Sociala-medier-experter inte är annat än Internetmissbrukare som lider av narcissistisk personlighetsstörning. Särskilda kliniker för avgiftning kommer inrättas och sjukvårdspersonal kommer specialutbildas för att kunna hantera detta samhällsproblem så snabbt som möjligt. I samband med att forskarrapporten publiceras så kommer såväl Facebook, Instagram och Twitter drabbas av märkbara driftstörningar p g a överbelastning.

2.) Google tar itu med pageranksnikande byråer som planterar sidfotslänkar på sina kunders webbplatser. Google upprättar en särskild angivarsida och straffet för dessa byråer blir inte bara att de rankar sämre utan dessutom svartlistas de och offentliggörs på en särskild lista. De drabbade byråerna ber sina kunder om ursäkt och flertalet av deras SEO-strateger skolar om sig till bildlärare och pastorer, med undantag av ett par som startar en egen sökmotor där de alltid hamnar överst i sökresultatet.

3) Googles grundhandbok om sökmotoroptimering kompletteras med en särskild version som nu anpassats för att även webbyråer ska förstå innehållet. I denna version har språket förenklats nämnvärt och antalet ord har minskats med 75% samtidigt som bilderna fördubblats både till antal och storlek. Google inser dock ganska snabbt att denna åtgärd inte var tillräcklig utan publicerar även en förenklad instruktionsfilm på Youtube som kompletteras med en powerpointpresentation på ett USB-minne som distribueras med rekommenderat brev.

4) Den pågående trenden att SEO-byråer som inte klarar av att leverera sökmotoroptimering med bra resultat byter inriktning och i vissa fall flyttar utomlands kommer fortsätta och förstärkas under 2015. Branschen tröttnar och skapar ett nytt begrepp för att säkerställa att missbruket av begreppen SEO och sökmotoroptimering inte ska fortgå i samma utsträckning som nu.

5) Denna webbplats kommer ranka topp tre på sökordet sökmotoroptimering tack vare alla fantastiskt hjälpsamma branschkollegor som länkat generöst. Dessa belönas med länkar tillbaka, både från denna och andra webbplatser i min samling och får på så sätt tillbaka mer än vad de gett.

Om ovanstående profetior kommer inträffa eller inte återstår att se. Självklart kommer en uppföljning i slutet av nästa år i mån av möjlighet och ifall denna webbplats finns kvar. En sak är säkert. Sökmotoroptimering kommer vara det mest stimulerande man kan ägna sig åt med kläderna på även under 2015.

Publicerad i SEO

6 svar till “5 viktigaste profetiorna för sökmotoroptimering och sociala medier 2015”

  1. Haha! Fantastiskt underhållande och på spiken. ”Sökmotoroptimering kommer vara det mest stimulerande man kan ägna sig åt med kläderna på…” Hoppas nu inte denna sista rad får någon att göra SEO naken bara för att testa hur kul det är 😉

  2. Punkt 5 verkar redan vara uppfylld. Iaf. i mitt sökresultat. Men kanske för att jag är inloggad på mitt googlekonto och besöker vissa sidor oftare än andra.

    1. Den blev det dagen efter att inlägget publicerades:) Något svajigt i Googles sökresultat sedan några dagar dock men hoppas så klart att det ska hålla i sig ett tag innan jag blir omkörd av Brath eller Topdog 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *