Vad är din inställning till negativ SEO?

Det existerar nog inom alla branscher och områden. Fenomenet att det finns vissa som lägger tid och kraft på att försöka sabotera för konkurrenterna istället för att lägga all energi på att göra något bra själv. Det är aldrig bra och förhoppningsvis straffar det sig i slutändan. Inom sökmotoroptimering kallas det för negativ SEO. Läs mer

Penguin 3.0 är här

Nu är diskussionerna och spekulationerna igång igen. Pingvinen, Penguin 3.0, kan vara på väg att rullas ut. I alla fall får man det intrycket om man skannar av diskussionerna på olika SEO-forum. En tråd på Black Hat World  växte rekordsnabbt och de flesta verkar eniga om att något är pågående. Även på twitter diskuteras det för fullt med hashtaggen #penguinupdate. Här i Sverige verkar reaktionerna vara desto lugnare, även om det finns de som reagerat.

Nytt! Google har under söndagseftermiddagen bekräftat att de rullat ut en uppdatering av Pingvinen. Hur den påverkar sökresultaten  i Google.se kommer att följas upp och beskrivas efter bästa förmåga. Har du input är du mer än välkommen att dela detta i kommentarsfältet.

Med tanke på att det gått över ett år sedan senaste uppdateringen är det verkligen på tiden att Google uppdaterar pingvinen.

Nytt! 2014-10-21

Google kommenterar nu Pingvinen officiellt

Idag kom då äntligen en kommentar från Google. Det var Pierre Far, Google, som via Google+ kommenterade och förklarade senaste uppdateringen. Uppdateringen påverkar mindre än 1% av sökresultaten för engelskspråkiga sajter i USA. Den påverkar främst de webbplatser som städat länkprofilen efter att ha drabbats av tidigare pingvin samt webbplatser där länkspam nyligen upptäckts. Utrullningen kommer ske i långsam takt världen över under de närmaste veckorna.

Fortsättning ursprungliga inlägget.

Pingvinen dansar

Om Penguin 3.0 skulle bekräftas (vilket nu gjorts) kommer det dröja flera dagar innan vi sitter med facit i handen. Inte helt ovanligt vid större uppdateringar är att resultaten rör på sig och det går inte dra några slutsatser på kort sikt för enskilda rörelser i sökresultatet. Det är dessutom vanligt att det kommer justeringar ganska tätt inpå. Det vi kan göra är att avvakta och undvika att dras med i de alltför utsvävande spekulationerna.

Det skulle uppskattas om du gav input på de rörelser du sett hittills, vilka typer av webbplatser som drabbats och på vilket sätt. Kommentera därför mer än gärna.

Därför är ett års väntan på Penguin 3.0 ett bevis på Googles maktfullkomlighet

Google har rullat ut pingvinen fem gånger, men det har nu gått över ett år sedan Google gav oss den senaste uppdateringen då med Penguin 2.1. 4 oktober 2013.  Att vänta så länge är nonchalant mot de som drabbats och det finns de som menar att detta är rent maktmissbruk och ett bevis på Googles maktfullkomlighet. Läs mer

Pingvinen kommer, vilka blir vinnarna respektive förlorarna?

Penguin 3.0 2014
Hur kommer vi se på pingvinen framöver?

Återigen är det prat om att Google är på gång med Penguin 3.0, men denna gången är det (kanske) inte falsklarm och rena spekulationer då informationen kommer från Googles Gary Illyes som är Trends Analyst and Search Quality Engineer på Google. Läs mer

Google agerar inte logiskt

Google, då menar jag sökmotorn och algoritmerna som avgör vilken placering en webbplats har i sökresultatet, agerar inte logiskt. Om man bortser från den manuella granskningen så måste allt programmeras in i förväg. Det handlar om hundratals rankingfaktorer som kan samverka på tusentals olika sätt. Läs mer

”Disavow tool” påverkar inte den länkande webbplatsen?

Disavow tool ingår i Googles verktyg för webbansvariga och är tänkt att användas för att be Google bortse från länkar som kan vara skadliga. Det är inte ovanligt att det används för att städa bort gamla SEO-leveranser efter att webbplatsen drabbats av ett manuellt straff eller filter som PingvinenLäs mer

Hur redo är du för pingvinen 2014?

pingvinenOm man ska sökmotoroptimera långsiktigt går det inte bortse från riskerna. För vissa projekt kan man givetvis ta lite större risker men då får man också räkna med att det förr eller senare inte bär.

Vi är redan nu inne i mars månad och vi kan med ganska stor sannolikhet snart vänta oss en pingvinuppdatering från Google även 2014.

Hur redo är du för pingvinen? Läs mer