www.google.se

Av ren nyfikenhet googlade jag sökfrasen ”www.google.se”, anledningen var att jag ville se hur Google betedde sig vid en sådan sökning. Om resultatet kunde tänkas se annorlunda ut än förväntat och inte bara baseras på de vanliga kända rankingfaktorerna. Resultatet var verkligen spretigt, även om de första 4 träffarna ägdes av Google. Det borde vara fler tycker jag. Det mest förvånande är (i skrivandes stund) att Google ännu en gång rankar sin bortslarvade grundhandbok om sökmotoroptimering. Känt sedan länge är att den brukar dyka upp när man googlar ”sökmotoroptimering” och då inte via Googles sajt utan hos andra som lagt upp denna pdf hos sig. De som lyckats med den bedriften är flera, i dagsläget är det Be Better Online.

Hur och varför denna PDF dyker upp hos dem som en sökträff när man googlar www.google.se är värt att ta sig en funderare på. Sökfrasen finns visserligen i innehållet men det borde krävas mer för att ranka tycker åtminstone jag.

 

By | 2016-05-25T13:26:02+00:00 maj 25th, 2016|Google|1 Comment

About the Author:

One Comment

  1. Bengt Jönsson 18 oktober, 2016 at 08:36 - Reply

    Vet ej om detta är rätt ställe att fråga om varför Norton har gått in och tagit över min sökmotor Google och istället får jag upp en Norton-sida och sedan via den får jag söka på Google. Ärligt talat vem i helvete har gett Norton den rättigheten. Har jag tryckt på fel tangent? Vem ger Norton rättigheten att gå in i min dator utan min tillåtelse???!!!! Det har blivit mycket omständligare!!
    Kan någon svara mig?!

Leave A Comment